2TODRIVE

"De beste weg naar je rijbewijs"

Sinds 1 november 2011 is het begeleid rijden vanaf 16 jaar van start gegaan.

Ook Rijschool Your Choice doet hier aan mee.

Vanaf het moment dat je 16 jaar bent geworden mag je het theorie examen afleggen. Als je hiervoor geslaagd bent dan mag je vanaf 16,5 jaar beginnen met de praktijklessen. Na het behalen van je rijbewijs moet je tot je 18e onder begeleiding rijden, je mag maximaal 5 begeleiders opgeven en deze komen op een begeleiderspas te staan.

 

Aan de begeleiders zijn de volgende eisen verbonden:

  • Deze moet minimaal 10 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs voor de auto en deze tijdens de begeleiding altijd¬†bij zich hebben.
  • Mag in het verleden geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.
  • Mag in het verleden geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad.
  • Mag in het verleden geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad.
  • Mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden.

 

Minderjarigheid van de bestuurder

Omdat de aspirant bestuurder nog minderjarig is, moet een schriftelijke verklaring van een van de ouders of wettelijk vertegenwoordiger overlegd worden. De minderjarige bestuurder is wel juridisch bestuurder, zodat hij of zij wel verantwoordelijk is voor het eigen handelen tijdens het besturen van het voertuig.

 

Sanctie bij het rijden zonder begeleider

Rijdt de 17 jarige zonder begeleider, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaart. Dit betekent dat je alsnog moet wachten tot je 18 jaar oud bent en dan weer opnieuw zowel je theorie examen als je praktijk examen moet afleggen.

Tevens ben je (mede) verantwoordelijk voor je begeleider, verkeert deze tijdens de begeleiding onder invloed van verdovende middelen dan zal je ook weer opnieuw de bovenomschreven examens moeten overdoen na het bereiken van je 18 jarige leeftijd.

 

Minder doden door begeleid rijden.

Door de jongeren eerder te laten beginnen hebben ze meer rijervaring als ze alleen de weg op gaan.

De stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft uitgerekend dat begeleid rijden vanaf 17 jaar in Nederland 16 verkeersdoden per jaar kan voorkomen.

http://www.2todrive.nl

"De beste weg naar je rijbewijs!"